Нова сазнања о улози биљака у терапији бола, врх Шиљак – Ртањ

Нова сазнања о улози биљака у терапији бола, врх Шиљак – Ртањ

Img 647eec9baa7f06cd1313f66dd397f2fb V

На манифестацији „Биљобер 2024.“ Апотекарска установа Пожаревац је имала три представнице: управницу апотеке „Лек“ Ивану Трифуновић, апотеке „Аесцулап“ Соњу Миливојевић и апотеке „Јован Туцаков“ Јелену Бранковић.

Img 0438a02856035c4202fc687d2aa23ec2 V

Нова сазнања о улози биљака у терапији бола, начин примене и индикације, прво кроз предавања и теоријски део, а онда кроз директи контакт са природом, успињањем до врха Шиљак, на планини Ртањ.

Img 69cf1596ea845b599ca651791ca5af72 V

Img B6ca1cdbfe8f3ccb1827ff000dc28afd V

Img 5651efb4ba7a05676aa6484b7e584457 V

Img 98a7abdfe53f4b12b2d6c02710168e48 V

Img Ebbdfb6f95d9e421f1a5abf184969e13 V

Здравствени радници државног апотекарства су свесни да су најдоступнији стручњаци за своје суграђане, зато посебну пажњу улажу у стицање и ширење свог знања. Увек отворена, увек савремена-Апотекарска установа Пожаревац!

Проверите витаминско минерални статус, захваљујући фирми Салвус

Проверите витаминско минерални статус, захваљујући фирми Салвус

У апотеци Јован Шербановић, у улици Стари корзо 10 у Пожаревцу, наши суграђани данас, 04. јуна до 12 сати могу проверити свој витаминско минерални статус, захваљујући фирми Салвус.

Добродошли!

Државно апотекарство-увек отворено, увек савремено!

Светски дан без дуванског дима

Светски дан без дуванског дима

Поводом 31. маја, Светског дана без дуванског дима, Апотекарска установа Пожаревац у сарадњи са Црвеним крстом Пожаревац, Домом здравља Пожаревац и Заводом за здравље врши здравствене превентивне активности.

Апотекарска установа Пожаревац отворила је 37. објекат на територији Браничевског округа

Апотекарска установа Пожаревац отворила је 37. објекат на територији Браничевског округа

У насељу Дубравица отворена је апотека. Ово је 37. објекат Апотекарске установе Пожаревац на територији Браничевског округа. Апотекарска установа је у последње скоро две године отворила три нова објекта – у Месној заједници Чачалица, у Градској општини Костолац и у Дубравици.

Мештани Дубравице ће од данас моћи, осим узимања прописане терапије, да преконтролишу крвни притисак и измере ниво шећера у крви. Такође, могу добити и корисне савете фармацеута везане за лекове, суплементе и слично.

Прва апотека у Пожаревцу је отворена 3. априла 1857. године, што представља дан настанка пожаревачке фармације. Власник ове апотеке је био Мр пх. Јован Покорни, први пожаревачки апотекар.

Апотекарска установа Пожаревац основана је 1962. године.

Img Fdb920b1f8c362939aff8c5d30727fb0 V

17. мај, Светски дан борбе против хипертензије

17. мај, Светски дан борбе против хипертензије

Светски дан борбе против хипертензије, тј. повишеног крвног притиска обележава се 17. маја широм света са циљем подизања свести о значају превенције, редовне контроле и благовременог лечења. Број оболелих од хипертензије се из године у годину повећава. Скоро 50% одрасле популације има хипертензију, а само 50% од оболелих знају да је имају.

Често се каже да је човек стар онолико колико су му стари крвни судови. Нездрав начин живота, неправилна исхрана, физичка неактивност, гојазност, генетска предиспозиција, пушење као и стрес, узрок су повишеног крвног притиска.

Повишен крвни притисак је врло често болест која протиче са врло мало симптома, или су они чак и одсутни.

Пацијенти са повишеним крвним притиском могу имати разнолике симптоме, зависно од тога да ли је још неки систем органа нападнут и оштећен дугогодишњом хипертензијом.

Органи који највише трпе и страдају у хипертензији су: срце, очи, бубрези и крвни судови. Хипертензија је врло важан фактор кардиоваскуларног ризика и болесници који имају хипертензију оболевају од коронарне болести десетак година раније од својих вршњака који је немају.

Симптоми које најчешће имају болесници са повишеним притиском су зујање у ушима, нестабилност при ходу, бол у грудима, недостатак ваздуха, осећај убрзаног или неправилног рада срца…

ПОШТОВАНИ СУГРАЂАНИ, ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА 17. МАЈА, СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ ХИПЕРТЕНЗИЈЕ, У САРАДЊИ СА ФАРМАЦЕУТСКОМ КОМОРОМ СРБИЈЕ, У СВИМ ДРЖАВНИМ АПОТЕКАМА, АПОТЕКАРСКЕ УСТАНОВЕ ПОЖАРЕВАЦ ЋЕ СЕ 15. 16. И 17. МАЈА ИНТЕНЗИВИРАТИ УСЛУГА БЕСПЛАТНОГ МЕРЕЊА КРВНОГ ПРИТИСКА.

Срећан 1. мај Празник рада

Срећан 1. мај Празник рада

Свим корисницима наших услуга и сардницима поводом 1. маја, Међународног празника рада, упућујемо честитке и желимо много успеха у животу и раду.

Међународни празник рада подсећа и указује на историјску борбу за радничка права и достојанство човека који својим поштеним радом обезбеђује егзистенцију себи и својој породици.

Овај празник представља дан солидарности радних људи целог света.

Радно време апотека АУ Пожаревац за празнике

Радно време апотека АУ Пожаревац за празнике

Централна апотека у Пожаревцу радиће непромењено током празника, уз ноћна дежурства од 22 сата, а 1. маја све остале апотеке биће затворене.

2. маја радиће апотеке код Дома здравља, на лучичком путу, забелском путу, у улици Чеде Васовића.

3. маја радиће апотеке код Дома здравља, на Старом корзоу, на лучичком и забелском путу и на петровачком путу.

4. маја радиће апотеке на лучичком и забелском путу.

5. маја, на Ускрс радиће централна апотека.

6. маја радиће апотеке код Дома здравља, на Старом корзоу, на лучичком путу, у улици Чеде Васовића, прекопута Опште болнице и на петровачком путу.